Master in Food Systems, stacjonarne, drugiego stopnia


W mocy od: 19 października 2023

Zasady kwalifikacji

Limit miejsc

  5 miejsc w pierwszej turze rekrutacji

  10 miejsc w drugiej turze*

*w przypadku niewypełnienia limitu miejsc po drugiej turze odbędzie się trzecia tura rekrutacji

 

Zasady kwalifikacji dla kandydatów z dyplomem polskim oraz dyplomem zagranicznym

Rekrutacja obejmuje:

Etap I - Kwalifikacja – poziom konsorcjalny

Kwalifikacja obejmuje złożenie przez kandydata wniosku na stronie konsorcjum: https://mfs-apply.eitfood.eu/

Dokumentacja wniosku obowiązkowo obejmuje:

  1. Potwierdzenie znajomości języka angielskiego na poziomie nie niższym niż w przypadku studiów w języku angielskim na Uniwersytecie Warszawskim (zgodnie z wymogami określonymi w uchwale rekrutacyjnej). Szczegółowe informacje są dostępne na stronie konsorcjum https://mfs-apply.eitfood.eu.
  2. Ukończony co najmniej pierwszy stopień studiów (licencjacki, magisterski, inżynierski lub równorzędny) uprawniający do podjęcia studiów na poziomie magisterskim; dyplom z nauk rolniczych, nauk biologicznych / przyrodniczych, nauk o żywności, chemii, bezpieczeństwa żywności, żywienia i / lub ekonomii lub zarządzania. Odpowiednie stopnie naukowe z innych dziedzin mogą być rozpatrywane przez komisję rekrutacyjną indywidualnie dla każdego przypadku.

Punktacja w I etapie kwalifikacji przyznawana jest na podstawie:

  1. końcowej oceny GPA/ średniej ocen ze studiów ukończonych przez kandydata;
  2. oceny potencjału przedsiębiorczego kandydata, dokonanej na podstawie wypełnionego przez niego formularza.

W formularzu zgłoszeniowym kandydaci proszeni są o podanie przykładów swojej kreatywności, radzenia sobie w trudnych i stresujących sytuacjach w dążeniu do celu, radzenia sobie w sytuacjach niejednoznacznych, umiejętności krytycznego myślenia. Formularz należy wypełnić zgodnie z wytycznymi podanymi na portalu aplikacyjnym MFS - https://mfs-apply.eitfood.eu.

Na rozmowę zaproszeni zostaną tylko kandydaci, którzy uzyskają minimalną liczbę punktów wskazaną na https://mfs-apply.eitfood.eu.

Na podstawie punktów uzyskanych w pierwszym etapie tworzona jest lista rankingowa, sporządzana według malejącej liczby punktów.

Etap II – rozmowa kwalifikacyjna – poziom konsorcjalny

Liczba kandydatów przechodzących do drugiego etapu (rozmowy kwalifikacyjnej) nie będzie większa niż dwukrotność ostatecznej liczby wolnych miejsc na kursach.

Rozmowa przeprowadzona w języku angielskim zweryfikuje następujące kryteria (szczegółowe wytyczne zostaną zamieszczone na https://mfs-apply.eitfood.eu/):

Lista rankingowa jest tworzona na podstawie sumy punktów z obu etapów kwalifikacji.
Maksymalna liczba punktów do zdobycia na dwóch etapach: 100.
Minimalna liczba punktów ogłoszona jest na stronie konsorcjalnej https://mfs-apply.eitfood.eu

Etap III Postępowanie kwalifikacyjne na Uniwersytecie Warszawskim

Na podstawie punktów zdobytych w postępowaniu konsorcjalnym sporządzana jest lista rankingowa według malejącej liczby punktów, na podstawie której kandydaci będą kwalifikowani na studia na Uniwersytecie Warszawskim w ramach obowiązującego limitu miejsc.

 

Terminy

Ogłoszenie wyników: 28 maja 2024 r.

Przyjmowanie dokumentów: 

Powyższe terminy odnoszą się do rejestracji w systemie IRK UW i dotyczą wyłącznie osób, które chcą podjąć studia na Uniwersytecie Warszawskim oraz pomyślnie przejdą postępowanie kwalifikacyjne na etapie konsorcjalnym. W celu przystąpienia do postępowania kwalifikacyjnego w konsorcjum kandydaci rejestrują się i składają wnioski zgodnie z terminarzem i zasadami opisanymi na stronie: https://mfs-apply.eitfood.eu/.

 

Opłaty

Opłata za wydanie legitymacji studenckiej (ELS)

Studia są płatne - wysokość opłat za studia

 

Wymagane dokumenty

Lista dokumentów wymaganych do złożenia w formie papierowej w przypadku zakwalifikowania na studia

 

Dodatkowe informacje

Znajdź nas na mapie: Wydział Zarządzania